Składniki hamburgera:

  • 0,5 kg mięsa z sarny (comber)
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól
  • majeranek

Składniki dodatkowe:

  • ogórek kiszony
  • pomidor
  • cebula
  • sałata
  • bułka do hamburgerów
  • sos czosnkowy lub majonez

Wykonanie

Mięso zalać wodą z łyżką soli, łyżką mielonego pieprzu i łyżką majeranku. Odstawić na 24. Następnie wyjąć opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso z sarny zmielić w maszynce do mięsa na grubsze kawałki. Dodać ząbek czosnku zgnieciony w prasce, łyżeczkę musztardy, odrobinę majeranku, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę aby się przegryzło. Zmielone mięso uformować w kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu ok. 4 min. z jednej i drugiej strony. Cebulę pokroić na plasterki i lekko podsmażyć na patelni. Pomidora i ogórka również pokroić na plasterki. Sałatę, kotlecika, ogórka i pomidora, ułożyć w bułce przekrojonej na połówkę, dodać sos do smaku. Przepis sprawdzony:) Smacznego i  Darz Bór!